Едуард Алексанян се изправя срещу боец на кикбокс легендата Петер Артс на 26 октомври на арената на SENSHI2Фото© gong.bg

Едуард Алексанян се изправя срещу боец на кикбокс легендата Петер Артс на 26 октомври на арената на SENSHI

, 4 новини, 2 прегледа

Българският шампион ще се бори за купа срещу холандеца Томас Дуве

Епична се очертава да бъде десетата битка от бойната карта на зрелищното шоу SENSHI на 26 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна. На арената на галата българският шампион от национални първенства по бокс и карате киокушин Едуард Алексанян ще се изправи срещу един от асовете от клуба на кикбокс легендата Петер Артс - Томас Дуве.

Зрелищният сблъсък, който SENSHI ще предложи на феновете на бойните спортове, ще бъде по кикбокс в стил К-1. Категорията на двамата е до 80 кг. Състезателят на варненския спортен клуб „Дрийм" ще има на разположение три рунда от по три минути, за да се пребори пред родна публика за купа от професионалната гала срещу възпитника на трикратния шампион от най-силната кикбокс верига в историята.

Едуард Алексанян е един от най-амбициозните български бойци. Има зад гърба си редица шампионски титли от национални първенства по бокс и карате киокушин, а на професионалния ринг бележи успешен актив от 7 победи и 3 загуби. Само преди дни той извоюва и още една победа с нокаут срещу неколкократния шампион на Португалия по муай тай Яну „Канибала" да Круз по време на галата Savages.