Един полицай е загинал при стрелба в Париж*

Един полицай е загинал при стрелба в Париж*

33 новини, 23

Един полицай е убит и още един е ранен при стрелба на централния булевард Шанз-Елизе в Париж, съобщава Ройтерс, като се позовава на полицейски източници.

Според информационната агенция нападателят е бил застрелян.

Според френската полиция в нападението са замесени двама души. Още няма официално съобщение дали става въпрос за терористичен акт. Изясняват се мотивите на нападението. Полицията евакуира хората от района.

Нападението е извършено точно по време на последните телевизионни дебати между кандидатите преди първия тур на президентските избори във Франция, които ще се състоят в неделя, 23 април.

Свидетели на стрелбата също потвърждават, че нападателите са били двама. Единият е излязъл от кола и е започнал да стреля с автомат по полицаите, които в същия момент са били в автомобил, спрял на червен светофар. В момента съучастникът се издирва, като в операцията участват и хеликоптери.

Ройтерс припомня, че след кървавите нападения в Париж през 2015 г. Франция обяви извънредно положение, което още не е отменено.

По-рано тази седмица беше арестуван един мъж в Марсилия, за когото полицията смята, че е подготвял атентат. В апартамента му са намерени автомат, три кг експлозиви и други оръжия, както и материали с джихадистка пропаганда.

    Повече за investor.bg