Два златни медала за Катрин Тасева в Рига

Два златни медала за Катрин Тасева в Рига

6 новини, 13

Два златни медала спечели Катрин Тасева на финалите на отделните уреди от турнира по художествена гимнастика в Рига "Балистик Хууп". Другата ни представителка в надпреварата - Ерика Зафирова, също се качи два пъти на почетната стълбичка, спечелвайки две бронзови отличия.

На обръч Тасева игра много силно и получи оценка от 17.600, което я нареди на най-високото място на почетната стълбичка, втора се класира Саломе Пашава от Грузия със 17.150 т., а трета - Влада Николченко от Украйна, която получи оценка от 17.050 т.

На лента всички състезателки допуснаха много грешки, а Тасева се оказа с най-малко неточности и трудната композиция и оценката от 15.650 т., донесе втория златен медал. Втора се класира Алина Адилханова от Казахстан с оценка от 14.900, а трета Юлия Евчик от Беалрус с оценка от 14.850.

На топка за финалите се класира само Ерика Зафирова, която с отлично представяне спечели бронзовия медал с оценка от 16.650 т.. Златото спечели Саломе Пашава от Грузия с оценка от 17.350т, а среброто - Алин Харнаско от Беларус със 17,200т.

С бухалките на килима излязоха и двете български представителки. Тасева допусна много груби грешки и изпускане на уред извън терена и остана на 7-мо място, а Зафирова отново показа стабилна игра, което и донесе втория медал - бронз на бухалки.

В многобоя вчера (3 март) Тасева се класира трета, а Зафирова - пета.

    Повече за btvnovinite.bg