Дунав започна подготовка с 24 футболисти
Фото: www.livesport.bg

Дунав започна подготовка с 24 футболисти

5 новини, 8

Дунав започна този следобед подготовка за втория етап от първенството на Първа лига с 24 футболисти. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков. Клубът са напуснали нападателят Мирослав Будинов, защитникът Христофор Хубчев, Тейнур Марем и Андреас Васев и вратарят Александър Конов.

Новите привлечени са защитникът Мартин Ковачев - с договор за година и половина, и Христо Лемперов, който играе в дясната зона, като е подписал за две години и половина.

На проби в момента е 20-годишният сръбски халф Александър Митрович. Той идва от втородивизионен сръбски отбор. Дали ще бъде подписан договор с него, ще се реши до първата контролна среща с Ботев Гълъбово на 18 януари.

Петков обясни, че селекцията продължава, като отборът има нужда от нападател и халф. Очаква се бразилски халф, който ще бъде тестван по време на лагера на отбора в Анталия. Наблюдават се и двама нападатели от Сенегал. Разговаря се и с полузащитници от България.

"Надяваме се на добра игра, на победи и да си гарантираме колкото е възможно по-рано оставане в групата", каза изпълнителният директор на клуба.

Треньорът на Дунав Малин Орачев заяви, че на 20 януари Дунав заминава за Анталия, където до 4 февруари ще бъдат изиграни пет контроли със силни противници.

"Пожелавам си през тази година да нямаме контузии. Да се подготвим много добре и да запазим Дунав в Първа лига. Искам да играем добър футбол и да пе...

    Повече за gong.bg