ДПС и "патриотите" пак се джафкаха, но без да намесват Пеевски

ДПС и "патриотите" пак се джафкаха, но без да намесват Пеевски

6 новини, 8

ДПС и "Обединени патриоти" отново влязоха в сблъсък за участието на националистите във властта, макар да се оказа, че и двете формации имат съществена прилика. Избягват темата "Делян Пеевски". На две последователни пресконференции в Народното събрание, първо ДПС, а после и националистите предпочетоха да отклонят въпроси, свързани с прочутия депутат. В четвъртък ДПС поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов и за пореден път подчерта, че ГЕРБ нямат нужда от партньор като "Обединените патриоти".

Позицията не е нова, но пък придоби допълнителна тежест, тъй като бе изложена на съвместна пресконференция с председателя на европейските либерали (АЛДЕ) Ханс ван Баален. Баален бе попитан какво е чувал за "най-могъщия член на ДПС Делян Пеевски и дали се е срещал с него". Объркан, Баален каза, че познава България много добре и тази информация е нова за него. "Колеги, от името на Движението за права и свободи аз ви обещавам да определим кога ще бъде денят – утре, понеделник, вторник, да направим една пресконференция за господин Пеевски", призова лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ, след което поиска оставката на Симеонов.

"Ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство - така е в нормалните демокрации", каза той. Лидерът на ДПС припомни отправената от Симеонов заплаха в ефир към телевизионния водещ Виктор Николаев по Нова телевизия. Той освен това отбеляза, че и пре...

    Повече за mediapool.bg


    Осман Октай, година
    ДПС - резервният отбор за управлението на Борисов