Домашен арест за украинеца, обвинен за катастрофата с четири жертви на Хаинбоаз© dnes.bg

Домашен арест за украинеца, обвинен за катастрофата с четири жертви на Хаинбоаз

, 6 новини, 8 прегледа

29-годишният украински гражданин, обвиняем за катастрофата на Хаинбоаз, при която загинаха баба и дядо и двете им внучета, е с по-лека мярка за неотклонение – домашен арест, предава БТВ. Решението за това е на Апелативния съд в Пловдив, където защитата на украинеца обжалва решението на Старозагорския окръжен съд, според което 29-годишният Виктор бе с постоянно задържане под стража.

На 4 октомври на Прохода на републиката, между град Гурково и село Пчелиново, при челен удар живота си загубиха 57-годишният Николай, съпругата му Татяна, и двете им внучета – Йоанна и Николай на 5 и на 15 години. Според резултатите от огледа, колата на украинеца е навлязла в насрещното движение и така се е стигнало до катастрофата.

29-годишният Виктор е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Ако бъде признат за виновен, наказанието е между 3 и 15 години лишаване от свобода. Украинският гражданин със статут на постоянно пребиваващ в България. Той е инженер, има семейство и осеммесечно бебе.