Добрев: България води преговори за цената на газа
Фото: www.24chasa.bg

Добрев: България води преговори за цената на газа

5 новини, 9

България води преговори с "Газпром" за цената на газа, който се доставя за страната ни, каза председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

"Тази седмица шефът на "Булгаргаз“ бе на преговори в Русия, това са преговори на техническо равнище", обясни той пред БНР и уточни, че за да има промяна в договора, трябва да се включи и министърът на енергетиката.

"Ще се намалят разходите, бордовете, но погледнато от експертна гледна точка едно такова обединение може да даде възможност на АЕЦ "Козлодуй“ и "Мини Марица-изток“ да предлагат много по-гъвкави продукти. Ако тези две централи търгуват своята електроенергия заедно, те ще могат да постигнат много по-добри резултати, а и могат да се постигнат значителни намаления на разходите“, коментира Добрев.

Депутатът коментира и работата на парламента от последните дни. Добрев отхвърли твърденията на БСП, че от петък сме свидетели на коренно нова политическа ситуация в парламента, след като ДПС осигури кворум за провеждането на заседанието в замяна на отпадането на предложенията за промени в Закона за устройство на територията.

"Това логически не е вярно, защото няма как да гласуваш отпадане на точката, ако преди това не си се регистрирал, т.е. тези две действия са точно в обратна последователност. Първо е регистрацията, а след това е гласуването на дневния ред. Ако погледнете броя на регистрира...

    Повече за dnes.bg