Димитров и Гофен паднаха на двойки на „Лейвър къп”
Фото: www.novsport.com

Димитров и Гофен паднаха на двойки на „Лейвър къп”

8 новини, 3

Бойкотиращият България тенисист Григор Димитров и партньорът му на двойки Давид Гофен от Белгия загубиха срещу Ник Кирьос и Джак Сок мача си на двойки на демонстративния турнир „Лейвър къп” в Чикаго.

Двамата отстъпиха с 3:6, 4:6, като могат да съжаляват, че не доведоха мача поне до тайбрек, след като водеха с 2:0 във втория сет.

Така отборът на Света съкрати значително изоставането си от този на Европа на само две точки за 5:7, след като резултатът бе едва 1:7 след първите два мача за деня.

Тогава Александър Зверев и Роджър Федерер спечелиха съответно срещу Джон Изнър и Кирьос и донесоха 4 точки на отбора си. След това обаче Новак Джокович изненадващо падна след тайбрек от Кевин Андерсън с 6:7(5), 7:5, 6:10, а в последния мач за деня Грищо и Давид не се справиха с Ник и Джак. Както се знае във втория ден на турнира за успех се дават по 2 т.

Загубата на Димитров и Гофен може би беше очаквана, тъй като отборът на Света има подчертано предимство при двойките. Още в началото на първия сет се видя, че българинът и белгиецът не са конкурентни на Кирьос и Сок. Те пропуснаха аванс от 40:15 в третия гейм, а след това бяха пробити.

В седмия гейм Димитров и Гофен пропуснаха три точки за пробив, след което загубиха и частта. Вторият сет започна добре, като българинът и партньорът му поведоха с 2:0, но след това веднага допуснаха да бъде върнат пробива. В седмия гейм те отново бяха проби...

    Повече за novsport.com