Депутатите и майките на деца с увреждания се разбраха по законопроекта за личната помощ

Депутатите и майките на деца с увреждания се разбраха по законопроекта за личната помощ© nova.bg

Депутатите и майките на деца с увреждания се разбраха по законопроекта за личната помощ

, 9 новини, 2 прегледа

Менда Стоянова

Депутатите и майките на деца с увреждания постигнаха консенсус по спорните текстове в законопроекта за личната помощ. Това стана на среща в парламента на представители на протестиращите майки, председателите на бюджетната и на социалната комисия Менда Стоянова и Хасан Адемов, и омбудсмана Мая Манолова.

Постигнахме консенсус, всички текстове са изчистени, нямаме повече различия, коментира Менда Стоянова /ГЕРБ/ след срещата снощи. Тя посочи, че остава следващата седмица в пленарна зала да гледат законопроектите за хората с увреждания и за личната помощ.

Парламентарната комисия по труда и социалната политика ще прегласува спорните текстове, около които тази вечер постигнахме съгласие, посочи Хасан Адемов /ДПС/.

Мисля, че постигнахме консенсус и това е последната среща по двата закона. На последната работна група, която приключи преди малко, и всички текстове са изчистени. Нямаме повече различия. Остава следващата сряда да разгледаме закона в зала, а утре в социалната комисия
Менда Стоянова,
Ще има пари за лична помощ, майки и депутати изчистиха…
Опита да се лимитира една социална подкрепа с определена сума пари, аз лично виждам за първи път. Слава Богу, че се разбрахме, че това няма да се случи!
Мая Манолова,
Управляващите и майките на деца с увреждания постигнаха…
Бяха преработени 4 текста. Самият факт, че в закона беше записана конкретна сума от 71 млн. лв., щеше да остави хората без лична помощ от 1 септември
Мая Манолова,
Майките, Манолова и депутатите се разбраха
Опитът да се лимитира една социална подкрепа с определена сума пари, аз лично виждам за първи път. Слава Богу, че се разбрахме, че това няма да се случи!
Мая Манолова,
Управляващите и майките на деца с увреждания постигнаха…
Това, което вчера беше обещано, беше изпълнено едно към едно
Мая Манолова,
Социалната комисия прегласува спорните текстове в…