"Демократична България" обвини властта в опит да спре протеста срещу "Белене"
Фото: www.economic.bg

"Демократична България" обвини властта в опит да спре протеста срещу "Белене"

18 новини, 5

"Демократична България" обвини персонално премиера Бойко Борисов в опит да се спре планираният за вторник протест пред Министерския съвет срещу рестартирането на проекта АЕЦ "Белене". Коалицията съобщава, че в столичната полиция е бил извикан представител на "Демократична България". Полицията е "изискала" от коалицията да промени деня, мястото или часа на протеста.

Аргументът е бил, че по същото време е "организиран" контрапротест в защита на проекта "Белeне" от АБВ. "Демократична България" казва, че е заявила в Столичната община и публичното пространство организацията на протеста в указаните от закона срокове. Полицията няма право да иска промяна на графика на протеста, защото това може да стори само столичният кмет в 24-часов срок от уведомлението за провеждането му.

"Такава забрана няма. Властта, чрез СДВР, се опитва да спре протеста на "Демократична България". Изплашеният Борисов очевидно се крие зад гърба на Румен Петков, когото изпраща да защити кражбата "Белене". Никъде в публичното пространство (в медиите, на сайта на АБВ и в социалните мрежи) няма информация за подобно събитие на АБВ. Заявяваме че, няма да позволим на слугите на енергийната мафия - ГЕРБ, БСП и АБВ, да попречат на свободните граждани да изразят своето несъгласие с това милиарди левове да бъдат излети в корупционния гьол "Белене" и в джобовете на сателитите на Путин", се казва в съобщението на партият...

    Повече за mediapool.bg