Да не си играем на криеница с полицията, препоръча Борисов© frognews.bg

Да не си играем на криеница с полицията, препоръча Борисов

, 7 новини, 6 прегледа

Хората да не си играят на криеница с полицията в опит да избегнат ограничителните мерки, въведени заради коронавируса. Това призова премиерът Бойко Борисов при посещението си днес на граничния пункт Капитан Андреево.

"Хората вече са много дисциплинирани. Проблемът е, когато събота и неделя е топло времето. Тогава се крият. Мерките си важат, дано не са налага и повече да се затягат. Не играем на криеница. Който победи и надхитри, той после може да зарази или умре", каза той пред журналисти в отговор на въпрос дали ще има още ограничения на придвижването.

Според Борисов на КПП-тата на входовете и изходите на областните градове контролът умишлено не е по-строг, за да не се пречи на хората да работят. По повод клип в социалните мрежи, на който се вижда как водач се подиграва на полицейски патрул на такъв пункт, министърът на вътрешните работи Младен Маринов каза, че в крайна сметка всеки получава възмездие. Той увери, че наложените санкции за нарушаване на ограниченията ще се събират по надлежния ред.