Д-р Делян Георгиев: Всичко извън жестоки мерки срещу COVID 19 би било игра на руска рулетка с човешки животи© frognews.bg

Д-р Делян Георгиев: Всичко извън жестоки мерки срещу COVID 19 би било игра на руска рулетка с човешки животи

, 4 новини, 15 прегледа

Всичко извън жестоки мерки срещу COVID 19 би било игра на руска рулетка с човешки животи. Това каза кметът на район „Изгрев“ от БСП д-р Делян Георгиев по повод извънредното положение в страната и все по-сериозните ограничения за гражданите с цел да бъде предотвратено масовото разпространение на коронавируса.

„Смятам, че взетите превантивни мерки бяха необходими. За съжаление, голяма част от гражданите не се съобразяват с изискванията на Националния кризисен щаб и на Столична община. Това не е добре“, коментира д-р Делян Георгиев, който преди да бъде избран за кмет на район „Изгрев“ миналата есен беше началник на смяна в Центъра за спешна медицинска помощ в София. Той добавя: „За да бъде овладяна тази пандемия трябва да спазваме стриктна дисциплина и да се съобразим с изискванията за изолация“.

Според д-р Георгиев, когато пандемията отмине, ще има много тежки икономически последици за всяка от държавите, засегнати от вируса.