Цветанов: Радев има антиевропейско поведение
Фото: www.actualno.com

Цветанов: Радев има антиевропейско поведение

9 новини, 4

„Най-хубаво е да си президент в България. Нищо не зависи от теб, само намираш кусури“, коментира лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Уважавам президентската институция, но за съжаление Румен Радев, заедно с БСП, има антиевропейско поведение, каза Цветанов пред журналисти в Смолян.

„Наскоро имаше заседание при премиера във връзка с усложнената международна обстановка. Позицията, с която излязохме впоследствие, кореспондираше с тази на ЕС. Не бива да обслужваме чужди интереси. Гарантирането на сигурността ни минава през членството в ЕС и НАТО. Който си мисли друго е в голяма заблуда“, подчерта Цветанов.

Макар и президентът да е посещавал различни общини в България, колко от проблемите им е решил, попита Цветанов и припомни случая в Свищов, когато беше изолиран от срещата на Радев с кмета на града. „Когато обаче после стана време за същинското решаване на проблемите, кметът дойде при нас. Той бе независим кандидат, подкрепен от БСП, но това означава ли, че не трябва да работим заедно? Не е важно от коя партия си, а дали те е грижа за хората“, посочи Цветанов.

Той коментира и зачестилите инциденти по пътищата. „Бяхме намалили сериозно броя на жертвите, но за съжаление през последните години се връщаме към стойности от най-черните времена.

"Във всички препоръки от ЕС пише едно – манталитетът на българския водач трябва да се промени. Това съветвам и аз – да с...

    Повече за vesti.bg