Цветанов проведе среща с Матю Бойс© nova.bg

Цветанов проведе среща с Матю Бойс

, 6 новини, 3 прегледа

Цветан Цветанов и Матю Бойс СНИМКА: ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе среща със заместник-помощник държавния секретар на САЩ за Югоизточна Европа Матю Бойс. В началото на срещата двамата изразиха задоволство от скорошната им среща в София през месец декември 2018 г. Двете страни се обединиха около мнението, че редовните срещи и възможностите за обмен на мнения по различни въпроси способстват за издигане нивото на двустранните отношения между САЩ и България. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на днешната среща бяха обсъдени въпроси на двустранното сътрудничество - средата за сигурност в региона, евроатлантическите перспективи пред някои от балканските държави, както и възможностите за разширяване на сътрудничеството в политико-военната област.

Именно в този аспект американската страна изрази удовлетворение от наскорошното решение на Народното събрание за предоставяне на мандат на българското правителство за започване на преговори с американската държава за закупуване на изтребителите Ф-16.