Емблемата на ЦСКА е в ръцете на Гриша Ганчев!

Емблемата на ЦСКА е в ръцете на Гриша Ганчев!

10 новини, 3

ЦСКА-София на бизнесмена Гриша Ганчев фен е закупил емблемата и активите на оригиналния ЦСКА, съобщиха официално от клуба. "ЦСКА върна своята емблема! Сумата е платена, поетият ангажимент е изпълнен, дадената дума е спазена! ЦСКА е над всичко, нека заедно го върнем там, където заслужава!", посочват от ЦСКА-София. "ЦСКА - София" беше създаден след обединението на отборите "Литекс" и "Чавдар" (Етрополе), след като предишното дружество затъна в дългове и Ганчев се отказа да го оздравява.

По-голямата част от феновете разпознаха този тип, но в същото време бе създаден и друг клуб ЦСКА 1948, който тази година се състезава в "Б" група. Емблемата на дружеството в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД, беше продадена на търг през май 2017 година. Той бе спечелен от "Ред Енимълс" ЕООД, което формално се представлявано от един от лидерите на фенската фракция "Енимълс", но реално зад нея стои Гриша Ганчев.

Предложената цена бе близо 8 млн. лева. В четвъртък изтичаше крайният срок, в който сумата трябва да бъде платена. Интерес към емблемата имаше и ЦСКА 1948. "ЦСКА е велик клуб и ще остане такъв за поколения напред. Клуб, който се бори честно на зеления терен и отстоява своето достойнство. В последните години получихме много некоректни удари отвсякъде. Сега отново сме свидетели как законите на страната се погазват.

Свидетели сме как незаконно един недвижим имот е вкаран без никакво правно основан...

Повече за mediapool.bg