ДАНС и КФН влизат в 4 застрахователни компании
Фото: www.actualno.com

ДАНС и КФН влизат в 4 застрахователни компании

6 новини, 13

Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Комисията за финансов надзор (КФН) са влезли на мащабна проверка в началото на октомври в поне 4 български застрахователни компании, научи Mediapool от свои източници. Става дума за "Бул инс" (свързвана в миналото с Маргините), "Лев инс" (свързвана с бившия съветник в ДАНС Алексей Петров), "Общинска застрахователна компания" (ОЗК) (свързвана доскоро с Христо Ковачки) и "Асет иншуърънс" (свързвана с Маджо).

Източниците не можаха категорично да потвърдят дали в списъка влиза и "ДаллБогг Живот и Здраве" (свързана с "Търговска лига"). Целта е да се проверят компаниите, които имат най-голям дял на пазара на "Гражданска отговорност" във връзка скандалите в сектора от месец август, след които се стигна до оставката на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн. Проверката е започнала на 1 октомври, като се очаква първоначални резултати от нея да има през втората половина на октомври.

Участието на ДАНС е с цел оказване на съдействие на проверяващите от надзора и взаимен контрол между институциите, защото става дума за тежък бизнес сектор. През август се стигна до силно напрежение в застрахователния сектор заради фалита на кипърския застраховател с клон у нас "Олимпик". Оказа се, че полиците на около 200 000 шофьори са прекратени предсрочно и хората трябва спешно да сключат нова "Гражданска отговорност" за своя сметка, тъй като няма гаран...

Повече за mediapool.bg