Цените на луксозните имоти в Лондон продължават да се понижават през май
Фото: www.capital.bg

Цените на луксозните имоти в Лондон продължават да се понижават през май

6 новини, 1

Цените на луксозните имоти в Лондон продължават да се понижават, тъй като купувачите се съобразяват с цената и сменят жилището си предимно заради работа или образование, показва изследване на консултантската компания Knight Frank, цитирано от онлайн изданието propertywire.com.

В централната част на Лондон цените на луксозните жилища са намалели с 1,8% в 12-те месеца до май 2018 г. и с 0,4% на месечна основа в целия ценови диапазон.

Данните показват още, че в останалите части на британската столица цените на луксозните домове са се понижили с 3,8% на годишна основа и с 0,5% на месечна основа.

В останалите части на британската столица цените на жилищата до един милион паунда са намалели с 4,2% на годишна основа, с 4,5% - в ценовия диапазон между един и два милиона паунда, с 4% - при жилищата на цена между два и три милиона паунда, с 5% - при домовете на стойност между три и четири милиона паунда, с 1,6% - при жилищата между четири и пет милиона паунда и с 2,7% - при жилищата на цена над пет милиона паунда.

Том Бил, ръководител на отдел „Жилища в Лондон“ в Knight Frank, отбелязва, че настоящият период на спад на цените на луксозните имоти в центъра на Лондон продължава почти толкова, колкото в началото на 90-те години на миналия век.

Но сега най-големият спад от 9% е значително по-малък от този в предишните години. „Търсенето продължава да се ръководи от цената и все повече е т...

    Повече за investor.bg