БСП ще внася вота на недоверие без ДПС
Фото: dnes.dir.bg

БСП ще внася вота на недоверие без ДПС

21 новини, 9

Парламентарната група на БСП ще внесе вота на недоверие към кабинета на 17 януари без ДПС. Това обяви в кулоарите на Народното събрание Корнелия Нинова.

След поредица срещи между двете политически сили беше останало впечатлението, че те са успели да се договорят за темата на вота и момента на внасянето му.

Днес обаче стана ясно, че между политическите сили има конфликт. В БСП са останали неприятно изненадани от думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че опозицията не е готова да предложи алтернатива на кабинета "Борисов 3". След това изказване от края на миналата година настоящият лидер Мустафа Карадайъ обяви, че Доган е бил разбран погрешно и ДПС ще подкрепи вота.

„За да няма спекулации, заявяваме, че преформатирането на управлението не означава задължително влизане на ДПС в управлението (…) Няма да участваме в процес „стани да седна“ (…) Против сме управлението със националистите и защото ерозират институциите и поставят под въпрос сигурността на страната“, заяви днес Карадайъ.

    Повече за btvnovinite.bg