БСП дава Христо Ковачки на прокуратурата2Фото© actualno.com

БСП дава Христо Ковачки на прокуратурата

, 12 новини, 11 прегледа

„За месец юни, юли и август българското производство плаща най-висока цена на електрическата енергия в цяла Европа. Един производител на банички и бюрек в Гърция, който ползва българска електроенергия, плаща по-ниска цена, отколкото производителят на банички до Съдебната палата”. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев по време на пресконференция в централата на партията. По думите му всичко това е в резултат на начина, по който функционира пазарът на ток в България и изкривяванията, които се получават – излиза, че цената в Гърция, Турция, Македония на българската

електроенергия, произведена от българските централи, е по-ниска, отколкото в България. „Частен монопол, гарантиран от държавата, е равен на грабеж. В България има един човек, който в продължение на две години успя да монополизира целия пазар на електричество.

Преди 2 месеца всички работодателски организации сезираха КЗК, че свързани с Ковачки дружества, производители на електроенергия и търговци, са успели да постигнат монополно положение. Това са 11 топлофикационни дружества, които имат договор за търговия за електронергия с един търговец. Същият търговец има договор и изкупува цялата електроенергия от „Топлофикация София”, каза още той.

Предизборната кампания в пикова фаза. Мисля, че колегите от БСП имат къса памет
Теменужка Петкова,
БСП сезира прокуратурата за монопол на фирми, свързани с Ковачки