Френски скиор загина по време на спускане
Фото: www.livesport.bg

Френски скиор загина по време на спускане

5 новини, 6

Кошмарен инцидент с известен френски скиор завърши фатално в Канада. 35-годишният Давид Поасон падна по време на тренировъчно спускане в Накиска и загуби живота си.

Поасон е бронзов медалист от световното първенство в Шладминг през 2013 година. Той се е готвил в провинция Алберта за предстоящите Зимни олимпийски игри в Пьончан през февруари. Повече подробности за трагедията засега не са известни.

„Потресени от тази новина, президентът Мишел Вион, техническият директор Себастиан Сагес и всички други членове на тима изказват своите съболезнования на близките в този тежък момент", се казва в изявление на Френската федерация по ски. Колегите на Поасон от националния отбор на Франция също са потресени от инцидента. Съболезнованията си изказа и спортният министър Лаура Флесел.

"Аз съм в шок. Всеки скиор поема риск, който осъзнава. Никой не споменава думата смърт. Преди всяко спускане просто изхвърляш тази дума от речника си. Нямам думи. Надявам се Давид да е на по-хубаво място", коментира легендата Люк Алфан, който спечели Световната през 1997 година, а след това се насочи към автомобилния спорт.

    Повече за cross.bg