Принц Хари обяви годежа си с Мегън Маркъл
Фото: www.cross.bg

Принц Хари обяви годежа си с Мегън Маркъл

10 новини, 7

Британският престолонаследник и по-малък брат на принц Уилям - принц Хари ще се жени за актрисата и негова приятелка Меган Маркъл, потвърдиха за „Би Би Си" от кралската резиденция „Кларънс хаус".

„Принц Хари е щастлив да обяви годежа си с Меган Маркъл", съобщиха официални лица, цитирани от БТВ. Очаква се сватбата да бъде следващата пролет. Двамата са се сгодили по-рано този месец в Лондон, става ясно още от съобщението.

„Принц Хари е уведомил нейно кралско величество кралица Елизабет II, както и близки от кралското семейство", посочват още от „Кларънс хаус".

„Много се радваме за Хари и Меган. Беше страхотно да я опознаем и да видим колко щастлив е Хари, когато са заедно", коментираха принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън.

Двойката ще живее в двореца Кенсингтън.

Хари е на пето място по наследство за британския трон.

Двамата са заедно от поне 15 месеца. Те са се запознали през юли 2016 г. в Лондон, а първото си публично появяване двамата направиха на „Игрите Инвиктус" миналия септември.

Маркъл е разведена, което не се харесва сред британското общество, въпреки че Короната отдавна не е толкова консервативна. В миналото е било забранено кралска особа да се бракува с мъж или жена, които са разведени. Това води до абдикацията на крал Едуард VIII през 1936 г., тъй като не му позволили да се венчае за разведената американка Уолис Симпсън

    Повече за cross.bg