Бойко Борисов се срещна с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала© bta.bg

Бойко Борисов се срещна с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала

, 4 новини, 6 прегледа

За България партньорството с Европейската служба за борба с измамите е от изключително значение, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала, съобщи правителствената пресслужба.

Това е първото официално работно посещение на Итала в България от началото на мандата му, който започна през август миналата година. Генералният директор на ОЛАФ сподели, че е впечатлен от постиженията на българското правителство в борбата срещу контрабандата и поздрави премиера Борисов. Итала изрази надежда, че отличното сътрудничество между българските служби и ОЛАФ ще продължи и занапред.

Борисов обърна внимание на добрата работа между България и Европейската служба за борба с измамите. "Разбира се, и в най-доброто сътрудничество винаги има потенциал за надграждане и по-добри резултати", каза той. Българският премиер говори и за новата Стратегия за борба с измамите, която Европейската комисия прие в края на април. Според него те ще има сериозен принос за усъвършенстването на съществуващата система за превенция, разкриване и санкциониране на измами, засягащи бюджета на ЕС.