Бойко Борисов: Не се ли радвате, че имаме най-големия БВП в историята на България2Фото© actualno.com

Бойко Борисов: Не се ли радвате, че имаме най-големия БВП в историята на България

, 8 новини, 6 прегледа

„Не се ли радвате, когато карате по Южната дъга, на фонтаните на НДК, на най-големия брутен вътрешен продукт в историята на България? Всичко, което е поискано, е дадено“, коментира в ефира на bTV премиерът Бойко Борисов и добави, че лично той ще отреже лентата на магистрала „Хемус“. „Надявам се до 4-5 години това да стане. Около Търново върви по-бавно“, добави министър-председателят.

„Навсякъде в света някой нещо иска“, добави той по повод последните протести на медицинските сестри за по-високо заплащане. - Никога не съм подвеждал медицинските сестри, каза премиерът. На медицинските сестри им е дадено – през 2009 г., когато започнахме да управляваме, за здравеопазване са дадени над 2 млрд., а сега – през 2019 г. – над 5 млрд. лева, припомни премиерът. Според него медицинските сестри в определени болници получават много добри заплати плюс различни добавки, но заради общото увеличение на заплатите в държавния сектор медицинските работници също настояват за по-високи доходи.

„Ако има битка, тя е в смесените райони между ГЕРБ и ДПС“, смята премиерът. Според него Мая Манолова няма да може да управлява без общински съветници дори и да спечели изборите.