Борисов възмутен от свалянето на билборда на полицаите
Фото: dnes.dir.bg

Борисов възмутен от свалянето на билборда на полицаите

9 новини, 8

„Възмутен съм от свалянето на протестния билборд на полицаите, не ни пречат". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание, предава „Фокус".

Ден преди откриването на европредседателството на България правителството провежда заседанието си в реновираната зала 3 в НДК, която ще бъде основна за официалните срещи на представителите на Европейския съюз през следващите 6 месеца.

Една от първите теми, които коментира е новият нестандартен подход за протест на полицаите, които решиха да наемат билбордове в София, с които да привлекат вниманието на пристигащите евроделегати. Един от тях - в центъра на столицата, обаче бе свален.

„Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда на протеста на полицаите".

Премиерът уточни, че утре ще се види с тях.

„Това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат", заяви той.

„Ние в момента ще започнем да разглеждаме бюджета на ЕС за следващия период и, когато защитаваме, особено кохезионната политика, искат да знаят колко са заплатите и пенсиите в България. Така, че не само, че не сме в колизия с техния протест, 55 млн. изплатихме повече на МВР, 100 млн. повече за армията, двойно увеличение на учителските заплати, 15 млн. допълнително за БАН, 10 млн. и сграда за СУ", доп...

    Повече за cross.bg