Борисов тушира полицейското недоволство с още 100 млн. лв.
Фото: www.mediapool.bg

Борисов тушира полицейското недоволство с още 100 млн. лв.

9 новини, 8

Допълнителни 100 млн. лв. да бъдат отпуснати за увеличение на заплатите в МВР е обещал премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с протестиращите полицейски синдикати и част от ведомственото ръководство в Министерския съвет (МС) в четвъртък. Това ще даде възможност за вдигане на възнагражденията в системата с 10%, стана ясно на последвалия след разговора брифинг. Зам.-вътрешният министър Красимир Ципов побърза да уточни, че това не било сделка между правителството и недоволните полицаи, за да няма протести.

В този дух шефът на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов заяви, че колегите му ще проведат планираните за четвъртък демонстрации, въпреки обещанието на премиера. Попов обаче ще предаде на Управителния съвет на синдиката думите на Борисов, за да се вземе решение какви ще бъдат по-нататъшните действия на униформените. След срещата в Министерския съвет, представителите на протестиращите и ръководството на силовото ведомство отидоха в МВР, вероятно за да обсъдят как точно да бъдат разпределени новите 100 млн.

лв. в системата. Това е поредната финансова инжекция във вътрешното министерство, след като в края на м.г. бяха заделени 55 млн. лв. за полицейски заплати. Отделно от това, по-рано през 2017 г. правителството отпусна и 17.5 млн. лв. за изплащане на стари задължения към служителите за неполучени униформи през последните няколко години. ...

    Повече за mediapool.bg