Борисов: Спазихме обещанията си към българите с увреждания3Фото© nova.bg

Борисов: Спазихме обещанията си към българите с увреждания

, 15 новини, 6 прегледа

Правителството се фокусира върху реформата в ТЕЛК.  "Ние спазихме обещанията си за осигуряването на допълнителен ресурс за по-добър живот на българите с увреждания. Продължаваме диалога по темата, а сега се фокусираме върху реформата в ТЕЛК", е заявил министър-председателят Бойко Борисов на среща с  майки на децата с увреждания, съобщават от правителствената пресслужба.

Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал с представители на майките на деца с увреждания от Националната гражданска инициатива "Системата ни убива". Водещ акцент в разговорите е била реформата в ТЕЛК с цел средствата за системата да отиват наистина за нуждаещите се българи, а чрез строг контрол да бъдат прекратени злоупотребите и течовете от пенсионно-осигурителната система.  Той е подчертал, че компетентните органи ще прилагат цялата строгост на закона при нарушаването му, защото това означава още повече финансови средства за реално нуждаещите се.

Изпълнението на Плана за действие по приемането на законодателство за хората с увреждания също е било тема на разговор. Чрез заложените в плана мерки държавата гарантира по-добра подкрепа, съобразена с индивидуалните потребности на българи в неравностойно положение.