Борисов: Ще влезем в Еврозоната при курса, който е в момента13Фото© economic.bg

Борисов: Ще влезем в Еврозоната при курса, който е в момента

, 57 новини, 4 прегледа

С правителството и управителя на БНБ Димитър Радев полагаме всички усилия да влезем през април в „чакалнята“ на Еврозоната и това означава, че повече няма да падат банки и ще участваме във взимането на решения. Цените няма да се повишават. Валутният борд няма да пада и ще влезем в еврозоната при курса, който е в момента. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на Годишната среща на бизнеса с правителството, организирана от „Капитал“.

Премиерът коментира и спорната Наредба Н-18. „Целта на наредбата е сивият сектор да излезе наяве. Когато държавата тръгва да изпълни своите функции, става проблем, а иначе питат къде е държавата. Защо Гърция имаше повече туристи от нас миналата година? Защото ресторантьорите са им по-добри, отношението им е по-добро. Ако утре оттеглим наредбата, ще кажете, че държавата не си изпълнява функциите.

Кое в тази наредба пречи на ресторантьорите? Че ги хващаме. В Гърция, в Македония трябва да си платим, но тук не може – защото държавата ни е длъжна. В момента налагаме правила. Те не се харесват, защото сега ще видим оборотите. Искаме да хванем тези неща, за да има повече пари за пенсии – за хората“, обясни Борисов.

За България е важно да влезе в Еврозоната, защото ще бъде част от вземащите решения държави
Бойко Борисов,
Борисов: Няма да има покачване на цените при влизането на България в…
Забранявам да се месите и да коментирате конфликтите между другите институции
Румен Радев,
Борисов: Когато си в еврозоната, не може да си от държавите на втора…