Борисов-Нетаняху: Съвместно производство в отбраната
Фото: www.actualno.com

Борисов-Нетаняху: Съвместно производство в отбраната

7 новини, 29

Ще разговаряме дали с Израел не можем да имаме съвместно производство в отбраната, особено на бойни дронове, обяви премиерът Бойко Борисов в началото на срещата в Йерусалим с израелския му колега Бенямин Нетаняху. "Срещите ни (с Нетаняху) са изключително полезни - в сферата на медицинската апаратура, на фармацията, на земеделието", допълни премиерът. Конкретни проекти обаче не бяха споменати.

Борисов посочи, че "отношенията на ЕС с Израел не са винаги на висотата, на която трябва да бъдат". "Аз винаги съм считал, че Израел е изключително важен за сигурността и стабилността в Близкия изток. Надявам се истински мирните споразумения да се подпишат, а що се касае в сферата на високите технологии ще разговаряме дали не можем да направим и самолетопроизводство в областта на отбраната, особено в изключително модерно и силно оръжие, което са дроновете.

Не знам дали знаете, но нашите военни пилоти и (тези) на Израел провеждат в България седмици наред въздушни боеве", каза българският премиер пред Нетаняху. Израелският премиер на свой ред благодари на България, че отстоява интересите на Израел по време на различните международни форуми, в това число и в рамките на ЕС. "Мисля, че е време всички европейски лидери да разберат, че Израел е страната, която отстоява интересите на всички ни в Близкия изток, както в областта на сигурността, така и в редица други области", каза Нетаняху.

Той о...

    Повече за mediapool.bg