Блок в Перник ползвал пет години безплатно парно и топла вода
Фото: dnes.dir.bg

Блок в Перник ползвал пет години безплатно парно и топла вода

10 новини, 6

BOBSTH 15:14:02 10-01-2018 MM1513BO.010 Перник - парно Жилищен блок в Перник ползвал пет години безплатно парно и топла вода Перник, 10 януари / Елка Робева, БТА / Незаконно присъединен жилищен блок към топлопреносната мрежа е установила при рутинна проверка "Топлофикация" - Перник, съобщи директорът на дружеството Любомир Спасов. Живущите в новопостроения блок номер 14 на ул."Найчо Цанов" в центъра на града в продължение на около пет години не са плащали парно и топла вода.

Блокът е предаден за експлоатация през 2012 г., разказаха от "Топлофикация". Сградата е била присъединена към топлопреносната мрежа от друго дружество, не от "Топлофикация", заради това блокът не е воден като наш абонат, обясни Спасов. Собствениците на 12-те апартамента и търговските помещения в сградата не открили партиди и не сключили договори с "Топлофикация" за обслужване на абонатната станция и доставка на топлоенергия.

През целия период обаче ползвали парно и топла вода, без да ги заплащат. За случая е информирана полицията в Перник, топлоподаването към сградата е прекъснато. Живущите вече са заявили желание да сключат договори за доставка на топлоенергия, от "Топлофикация" обаче искат обезщетение за времето, през което неправомерно обитателите на сградата са ползвали парно и топла вода. /ММ/

    Повече за bta.bg