Започна разработката на Плана за зелен град на София
Фото: www.economic.bg

Започна разработката на Плана за зелен град на София

6 новини, 8

София, 8 юни /Димитър Абрашев, БТА/ На международна конференция днес официално започна процесът по разработване на Плана за "Зелен град" на София, финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие, информират от общината. Планът ще бъде готов през лятото на 2019 г. Той ще предоставя интегриран подход за устойчиво екологично развитие и ще предложи и приоритизира предстоящи проекти за реализация с хоризонт от 5 години.

В лицето на Министерството на околната среда и водите Столична община има естествен съюзник за реализиране на устойчиви и значими екологични проекти - както досега, така и занапред. София е лидер във въвеждане на добри практики и разработване на ефективни модели, които след това се използват успешно и в другите градове в България, казала Атанаска Николова - зам.-министър на околната среда и водите.

Искам да поздравя София за този амбициозен проект. Реализирането на План за "Зелен град" изисква цялостен и интегриран подход - екологичен, икономически, дори социален, затова реализирането му е изключително важно. Пожелавам на София, чрез реализирането на този интегриран План, да се превърне в първата стъпка към една по-зелена България, заявила и Малина Крумова - зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Експертизата, която ЕБВР предложи да ни окаже, канейки ни за участие в инициативата "Зелени градове", вярвам, ще бъде от голямо значени...

    Повече за bta.bg