Община Банско: Ски зоната няма да се увеличава с нито един квадратен метър
Фото: www.dnes.bg

Община Банско: Ски зоната няма да се увеличава с нито един квадратен метър

14 новини, 5

BOBSTH 12:15:01 06-12-2017 IS1214BO.007 Банско - община - ски Туристическа и ски зона "Банско" не се увеличава с нито един квадратен метър, посочват от общината Благоевград, 6 декември /Димитър Владов, БТА/ Във връзка с разпространена от определени медии публикация на група неправителствени организации, община Банско заявява, че с предложените промени в действащия план за управление на Национален парк /НП/ "Пирин", площта на туристическа и ски зона с център Банско не се увеличава с нито един квадратен метър.

Твърденията в разпространената публикация са лъжи, целящи да злепоставят инициативата на община Банско за разрешаване на дългогодишния проблем с опашките на долна станция на кабинковия лифт, като се измени Планът за управление на парка по начин, позволяващ на оператора на ски зоната да направи предложение за изграждане на втори кабинков лифт, посочват от общината в съобщение до медиите. "В името на истината, обръщаме внимание на държавните институции и обществото, че твърденията на групата НПО-та противоречи с основна фактология, част от която е плод дори на тяхната собствена работа по действащия план за управление на НП "Пирин", се казва в прессъобщението на Община Банско.

Не отговаря на истината, че с измененията ще се увеличи територията с разрешено строителство в националния парк до 8000 декара. Площта на туристическата зона в НП "Пирин" според действащия план към мо...

    Повече за bta.bg