(BO) Рекордна пратка хероин е задържана на "Капитан Андреево"
Фото: frognews.bg

(BO) Рекордна пратка хероин е задържана на "Капитан Андреево"

7 новини, 7

BOBSTH 12:40:01 25-05-2018 RM1238BO.015 Капитан Андреево - контрабанда - хероин Рекордна пратка хероин е задържана на "Капитан Андреево" ГКПП Капитан Андреево, 25 май /Николай Грудев, БТА/ Рекордна за последната година пратка от 191,220 кг. хероин на стойност 12,415 милиона лева е разкрита и задържана от митничари на пункта с Турция "Капитан Андреево". Случаят бе обявен на съвместен брифинг на директора на Агенция "Митници" Георги Костов, главния секретар на МВР Младен Маринов и зам.-окръжния прокурар на Хасково Дарина Славова.

Това е станало на 23 май сутринта на входно трасе на тежокотоварни автомобили, съобщи Георги Костов. Тирът с турска регистрация с водач 61-годишен турски гражданин по документи е превозвал керамично лепило теракол от югоизточната ни съседка за Белгия, като товарът е бил окомплектован с апарати за механотерапия за Холандия, уточни Костов. По негови думи при започване на обработката на камиона е сработил рисков профил, заложен от МВР.

Последвала е щателна проверка с пролъчване с ренгенов апарат, която не е установила нищо съмнително. Започнала е и физическа инспекция, при която митническото куче Ричи се спира до една от торбите. Тя е била фабрично запечатана, а в нея е намерен 2-килограмов пакет с хероиново оцветяване при теста, уточни Костов. Той добави, че след това е започнало отваряне на всички торби с теракол, за да бъдат открити общо 95-те пакета ...

    Повече за bta.bg