В Банско ще патрулират румънски и гръцки полицаи
Фото: www.bta.bg

В Банско ще патрулират румънски и гръцки полицаи

6 новини, 8

Банско, 18 декември /Емил Михайлов, БТА/ От днес до края на активния зимен туристически сезон в Банско започват да патрулират допълнителни полицейски сили, включително гръцки и румънски патрули. Това съобщи кметът на курортната община Георги Икономов по време на информационна среща на представители на българските, румънски и гръцки органи на реда. "За мен като кмет на една от най-предпочитаните зимни дестинации на Балканите въпросът за спокойствието и сигурността на посетителите е базов.

След него идват въпроси като качество на услугите, наличие на снежна покривка и т. н. Няма как да бъде развивана успешна туристическа дейност, без да се обезпечена сигурността. Затова разчитам изключително много на съдействието на полицейските служби и на тяхната работа", посочи кметът на Банско. От страна на Гърция в срещата участва полицейското аташе в посолството на страната в България Христос Кириязакис, както и двама от командированите патрули.

От страна на Румъния присъстваха консулът в нашата страна Флориан Мазиду, Йон Бежан - директор на "Охранителна полиция", и представител на патрулите. Българските органи на реда бяха представени от директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Николай Хаджиев и началника на местното Районно полицейско управление Иван Попов. На информационната среща бе съобщено, че за активния зимен сезон в курорта ще присъстват допълнително около 4...

    Повече за bta.bg