(BO) Линейка на разградската болница е отдадена под наем на таксиметрова фирма
Фото: www.actualno.com

(BO) Линейка на разградската болница е отдадена под наем на таксиметрова фирма

7 новини, 5

BOBSTH 09:07:01 20-12-2017 MM0906BO.005 Разград - болница - линейка Линейка на разградската болница е отдадена под наем на таксиметрова фирма Разград, 20 декември /Садет Кърова, БТА/ Линейка на разградската болница е отдадена под наем на таксиметрова фирма. Това съобщи новият изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Гечо Жеков. Той обясни, че договорът за наем на автомобила е сключен на първи юни 2015 година от предишното ръководство на болницата за срок от 18 месеца.

Тъй като не е оспорен от никоя от страните, съгласно клаузите, договорът вече е безсрочен. Според документацията, предметът на договора е специализираният автомобил да се използва от наемателя за превозване на пациенти и медицински екипи. Цената, която таксиметровата фирма - наемател плаща месечно на болницата за ползването на линейката е 100 лева. Превозът на пациент от едно отделение в друго струва 15 лева, които се заплащат от болницата наемодател, обясни д-р Жеков.

Самата линейка стои в двора на болничното заведение, но без да се плаща наем за мястото. Извън болницата се ползват линейки от Спешния център, поясни изпълнителният директор. По негова информация поне още една линейка е продадена от предишното ръководство. "Не съм чувал в страната да има друга болница без собствени линейки, защото ги е продала или отстъпила на някоя таксиметрова фирма", отбеляза д-р Жеков.

Той отрече слуховете за текучест...

    Повече за bta.bg