(BO) Ако в понеделник не стартира тол системата, има готовност да я прави държавата, заяви премиерът
Фото: www.cross.bg

(BO) Ако в понеделник не стартира тол системата, има готовност да я прави държавата, заяви премиерът

13 новини, 9

Варна, 12 август /Данаил Войков, БТА/ Ако в понеделник не стартира тол системата, имаме готовност държавата да я направи. Това каза днес при посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов, който заедно с министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски, Николай Нанков и Красимир Каракачанов присъстваха на първата копка на доизграждането на бул. "В.Левски" в крайморския град. Борисов заяви, че държавата две години не може да започне изграждането на тол системата и губи на ден по 1.5 милиона лева.

По думите му това са пари, които отиват пряко само в пътната инфраструктура - пресафалтиране, за мостове, за магистрала "Хемус", за тунела под Шипка. Според него, изграждането на тол системата се бави заради умишлени обжалвания. В отговор на въпрос за магистрала "Струма" премиерът каза, че при европейските проекти, един километър да не си изградил се връщат всички пари. Ако в Кресненското дефиле допуснем провал, това ще изяде парите за магистрала "Хемус" и всичко останало, защото те трябва да бъдат върнати накуп, обясни премиерът.

Той каза още, че четирите лота на АМ "Хемус" се проектират и започва изграждане. Нещата са в ход до Севлиево, както и от Белокопитово към Търговище. За стартиралия ремонт на бул. "В.Левски" премиерът обясни, че правителството не иска да допусне това, което навремето се случи за Бургас - магистрала "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко г...

    Повече за bta.bg