България загуби от Беларус, футболист №1 дебютира за националния© gong.bg

България загуби от Беларус, футболист №1 дебютира за националния

, 4 новини, 10 прегледа

България загуби с 0:1 контролата с Беларус точно месец преди първия плейоф от Лигата на нациите срещу Унгария за класиране на Евро 2020. "Лъвовете" обаче излязоха в стартов състав, какъвто едва ли някога ще се събере отново. А на трибуните на националния стадион "Васил Левски" все едно бе обявена карантина и се бяха събрали само върналите се с полети от Милано в последните ден-два. За мача бяха продадени едва около 200 билета, а заедно с гостите в ложите и официалните лица на трибуните имаше около 400 души - около 1% от капацитета на националния стадион.

И все пак в контролата имаше нещо историческо - Димитър Илиев дебютира за националния отбор. За първи път в историята играч записа първия си мач за представителния тим, след като вече бе избран за футболист на годината. Капитанът на "Локомотив" (Пловдив) бе награден като №1 у нас за 2019 г. на церемония на 5 януари 2020 г. Дебютира за националния отбор на 31 години - на 26 февруари 2020 г.

Част от 56-ия си рожден ден реши да прекара с мача България - Беларус бившият селекционер и настоящ наставник на "Левски" Петър Хубчев. А на централно място в ложата седна изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов.