Никола Груевски беше осъден на 2 г. затвор
Фото: www.mediapool.bg

Никола Груевски беше осъден на 2 г. затвор

7 новини, 11

Предишният премиер на Македония Никола Груевски е осъден на първа инстанция на две години затвор по т. нар. дело "Танк", съобщават местните медии. Присъдата срещу Груевски беше произнесена за действията му като подбудител за незаконната покупка на лимузина "Мерцедес" с всички екстри. Покупката на колата бе спомената в няколко от записаните телефонни разговори, с които сегашният премиер Зоран Заев запозна преди две години македонската общественост за безобразията, вършени по време на управлението на Никола Груевски, напомня БГНЕС.

В един от разговорите със своя министър на вътрешните работи Гордана Янкуловска Груевски казва: "Искам да бъде последен модел - "Full Mercedes" (пълен "Мерцедес"). "На задните седалки искам да има екрани за малките, абе, да бъде Full. И започвай с процедурата за покупката на колата. Да "разиграем", че става въпрос за кола на МВР. До изборите колата да се води на МВР”, казва Груевски.

На това Янкуловска отговаря: "Да, да така ще бъде. Колата ще се води на МВР". После Янкуловска разяснява на тогавашния шеф на спецслужбите Сашо Миялков: "Ей, нямаш представа каква фантазия е колата - има и масаж на задните седалки. Няма по-хубава кола в Македония от тази. Супер, №1, перфектен". По същото дело на шест и половина години затвор беше осъден и бившият заместник-министър на вътрешните работи Гьоко Поповски.

Съдията Добрила Кацарска при произнасянето на присъд...

    Повече за mediapool.bg