Бивш директор на ФБР: Тръмп е закоравял лъжец и мафиот
Фото: www.dnevnik.bg

Бивш директор на ФБР: Тръмп е закоравял лъжец и мафиот

6 новини, 9

Президентът Доналд Тръмп е закоравял лъжец и изисква като мафиотски бос от хората в обкръжението си да спазват кодекс на лоялност, пише Джеймс Коми в мемоари, които предстои да бъдат публикувани идната седмица, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Откъси от мемоарите на Коми, озаглавени „Висша лоялност: истина, лъжи и лидерство”, изтекоха в медиите вчера.

Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми, който бе уволнен от Тръмп през май 2017 г., разказва скандални и пикантни случки, свързани с президента.

Той му оказвал натиск във връзка с разследването за руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г. и в разследването за имейлите на Хилари Клинтън. Тръмп поискал Коми да разследва твърденията, че бил с руски проститутки в хотел в Москва през 2013 г. и че имало видеозапис на сексуалната среща, описана от бивш агент на британското разузнаване по поръчка на политически опоненти на републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп.

Твърдението първоначално било прието за достоверно от американското разузнаване, но впоследствие било поставено под съмнение. Коми пише, че през януари 2017 г. Тръмп го извикал в „Тръмп тауър” в Ню Йорк и му поръчал да „извие врата на тези твърде неблагоприятни за него твърдения, ако има дори минимален шанс съпругата му Мелания да ги приеме сериозно”.

„Мълчаливото обкръжение, което се съгласява с всичко. Босът, от когото зависи дали е ден или нощ. Клетвите за вярност...

    Повече за vesti.bg