БФС и клубовете се обявиха против промените в Закона за хазарта
Фото: profit.bg

БФС и клубовете се обявиха против промените в Закона за хазарта

14 новини, 5

Българският футболен съюз (БФС) и футболните клубове се обявиха срещу готвените промени в Закона за хазарта, които целят ограничаване на продажбата лотарийни билети и рекламата им. Те призоваха управляващите да оттеглят предложенията си в отвореното писмо, публикувано на сайта на БФС. То е адресирано до президента Румен Радев, председателя на парламента Цвета Караянчева, премиера Бойко Борисов и омбудсмана Мая Манолова.

В писмото те посочват подкрепата, която хазартният бизнес оказва на българския спорт. "Обръщаме се към управляващите – моля, оттеглете тези предложения! Не съсипвайте едни от малкото икономически субекти, които генерират устойчиви и солидни приходи в държавния бюджет и заедно с това реално подпомагат спорта и българския футбол, който така или иначе няма достъп до бюджетни средства и през годините се е справял със собствени ресурси", се казва в писмото.

"На фона на социалната отговорност на българските лотарии и букмейкъри, политици – водени от неясни интереси, се опитват на практика да ги ликвидират, като забранят рекламата на лотарийни билети и лицензирани букмейкъри", смята БФС. Според тях "организаторите на лотарийни игри плащат най-високите данъци в България". "За разлика от всички останали фирми, които плащат 10 процента корпоративен данък само върху печалбата, лотариите се облагат с 15 процента върху всички приходи от билети.

По закон лотариите са задъл...

    Повече за mediapool.bg