AT&T победи и може да купи Time Warner
Фото: www.capital.bg

AT&T победи и може да купи Time Warner

5 новини, 3

Американски съдия нанесе удар на администрацията на Тръмп, давайки зелена светлина за безусловното изкупуване на медийния гигант Time Warner от американската телекомуникационна група AT&T и така да се появи мастодонт в сектор, който преживява силни трусове, съобщи Франс прес. Сливането на стойност 85 милиарда долара, обявено в края на 2016-а, би трябвало да стане факт най-късно на 20 юни, според AT&T.

Тази група спечели ярка победа в битката с министерството на правосъдието, което се противопоставяше на този "брак" с мотива, че той ще задуши конкуренцията и ще доведе до повишаване на цените за потребителите. AT&T е най-големият кабелен оператор и вторият мобилен оператор в САЩ. Time Warner пък е огромна медийна група, собственичка наред с други активи на канала HBO, киностудиата Warner и на информационния телевизионен канал CNN.

В решението си от 170 страници в края на дело, което продължи близо 7 седмици, федералният съдия Ричард Леон обяви пълна победа за компаниите, подчертавайки, че правителството не е представило ни най-малко доказателство, че подобно сливане може да накърни интересите на потребителите. Съдията по принцип би могъл да даде одобрението си с условия, като продажба на активи, например, но в крайна сметка даде абсолютна безусловна зелена светлина на сливането.

Освен това той се постара да разубеди правителството да обжалва решението му, подчертавайки, че еве...

    Повече за mediapool.bg