Атанас Божилов взе световната титла на WAKO5Фото© gong.bg

Атанас Божилов взе световната титла на WAKO

, 9 новини, 3 прегледа

Осем победи и нов световен шампион на WAKO PRO в категория до 71.8 кг. е равносметката за България от второто издание на професионалните бойни гала вечери SENSHI. Двубоите и зрелищното шоу в „Арена Армеец“ снощи изправиха публиката на крака и още веднъж показаха изключителната класа на българските бойци.

Капитанът на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов демонстрира изключителна техника, ловкост и опит и успя да надделее над опонента си от Беларус Макс Сподаренко. Двубоят се игра в пет пълни рунда, като българинът беше значително по-свежият представител на ринга. Срещата приключи със съдийско решение (5:0) в полза на капитана на националния ни отбор. С това той взе пояса от предишния му носител – Владимир Вълев-Питбула, и успя да се пребори Световната титла на WAKO PRO да остане в България.

Втората голяма среща от бойната карта на SENSHI не приключи със същия успех. Деян Топалски загуби спора за европейската титла на WAKO PRO от босненеца Ахмед Крънич. 11-кратният републикански шампион по кикбокс и ММА се би с Крънич по правилата на кикбокс, в стил К-1, категория до 88,6 кг. Двубоят се проведе в 5 пълни рунда, като през тях българинът показа много добра съпротива и успя да нанесе няколко сериозни крошета на опонента си, но победата все пак отиде при боеца от Босна и Херцеговина. Това беше и единствената среща на SENSHI, в която участва българин, но победата не отиде при него.