Англия на Саутгейт
Фото: gong.bg

Англия на Саутгейт

6 новини, 5

Едва ли по-младите фенове на английския национален отбор са виждали толкова успешно представяне на трите лъва на световно първенство. За последен път Англия участва на полуфинал на Мондиал през 1990-та. От 11-те в последния мач на Англия по онова време е бил роден единствено Ашли Йънг, макар че 3ма от неговите съотборници са родени през въпросната 90-та. Така че Англия е напълно различен отбор от онзи, който наблюдавахме в близкото, дори непосредственото минало.

Това не се дължи само на политиката на футболната асоциация. Промяната с главна буква до голяма степен се дължи и на селекционера на трите лъва – Гарет Саутгейт. Защото откакто той е начело на националния тим резултатите не закъсняха: 13 победи, 7 равенства (тук включваме мачът с Колумбия) и 3 загуби, като броим поражението от Белгия в заключителния кръг на груповата фаза.

Именно Гарет Саутгейт промени формацията на Англия и направи така че защитната формация да бъде сравнявана с трите лъва от герба. Всичко започва в един двубой между Англия и Шотландия, който завършва при резултат 2-2, благодарение на късен гол на Хари Кейн. Гол, който може би насочва всички към възприятието, че това трябва да е капитанът на Англия.

Но понеже говорим за защитата, тогава тя е изградена от Кайл Уокър, Крис Смолинг, Гари Кейхил и Райън Бъртранд. Саутгейт остава силно разочарован от работата на защитата, когато трябва да се премине във ...

    Повече за gong.bg