Ангелкова: Туризмът ще може да заработи поетапно© actualno.com

Ангелкова: Туризмът ще може да заработи поетапно

, 14 новини, 8 прегледа

“Благодарение усилията на правителството и навременно взетите мерки срещу разпространението на COVID-19 в момента сме в ситуация да позволим постепенно възстановяване работата на сектора, който бе сред най-пострадалите от световната пандемия. Това може да стане при пълно спазване на здравните норми”, заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова след работна среща с представители на бизнеса от област Варна и Добрич.

В дискусията участваха кметовете на Варна и на Добрич Иван Портних и Йордан Йорданов, областният управител на Варна Стоян Пасев, експерти от РЗИ, БАБХ, ръководители на туристически организации, туроператори и др.

“За да продължим напред и да имаме късен летен сезон със старт от 1 юли, основното е стриктно да се изпълняват всички здравни изисквания. Ситуацията е много динамична, възможни са промени в зависимост от епидемичната обстановка в страната, която е водеща. Много е важно как се движи кривата със заболелите и как се спазват мерките от всички нас”, категорична бе министър Ангелкова.