Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.
Фото: www.dnes.bg

Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

5 новини, 6

България е утвърдена туристическа дестинация за гръцките туристи. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с гръцкия си колега Елена Кунтура. Разговорът се състоя в рамките на най-голямото туристическо изложение в Испания – FITUR в Мадрид, съобщават от Министерството на туризма.

От януари до ноември 2017 г. броят на гърците, посетили България, е над 1 млн. души. Ръстът спрямо същия период на предходната година е над 8%. В същото време българите, които са посетили Гърция през този период, са били над 1,25 милиона.

По време на работната среща е обсъдена и възможността за съвместни туристически проекти с Гърция. Според българския министър могат да бъдат създадени общи продукти в областта на културно-историческия, морския, уелнес, фестивалния, религиозния туризъм.

Обсъдена е и възможност за обмяна на опит и добри практики в рекламата и маркетинга, които да стимулират туризма в двете държави. Участието на България и Гърция в международни панаири, семинари, изложби и конференции също е обсъждано.

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на най-голямото туристическо изложение в Мадрид - FITUR. Форумът е предназначен основно за професионалисти и е вторият по значимост в света след ITB в Берлин. Той се провежда от 17 до 21 януари, като първите три дни са предназначени само за представители на сектора и срещи между бизнес организа...

    Повече за investor.bg