Америка е на първо място в новата стратегия за национална сигурност на САЩ
Фото: btvnovinite.bg

Америка е на първо място в новата стратегия за национална сигурност на САЩ

28 новини, 10

Президентът на САЩ Доналд Тръмп казва, че новата му стратегия за национална сигурност поставя "Америка на първо място", предаде Асошиейтед прес.

Във встъпителни думи към стратегията Тръмп заявява, че САЩ са изправени пред един "извънредно опасен свят". Той казва, че поставя като приоритет американските граждани и че "Америка отново води на световната сцена".

Тръмп заявява, че когато е встъпил в длъжност, заплахите са включвали "проблемни режими", "радикални ислямистки терористични групировки" и "терористи" в Близкия изток. Според него "пропускливите граници и неприлагането на имиграционните закони" са оставили американците уязвими у дома, а търговските практики са отслабили икономиката.

Той заяви още, че е необходимо Пакистан да предприеме решителни действия срещу тероризма и че САЩ трябва да се справят с предизвикателството, което представляват оръжейните програми на Северна Корея.

Тръмп каза, че стратегията му за първи път обръща внимание на икономическата сигурност и ще включва пълно възстановяване на американската инфраструктура, както и стена по южната граница на САЩ.

Той призова Пакистан да предприеме решителни действия за борба с екстремизма и каза, че САЩ "нямат друг избор" освен да се справят с предизвикателството, идващо от севернокорейските ядрени и ракетни програми.

Тръмп заяви, че САЩ и съюзниците им ще предприемат всички необходими мерки за денуклеаризацията на...

    Повече за btvnovinite.bg