Адвокатът на Цветан Василев поиска отвод на съдебния състав по делото КТБ© actualno.com

Адвокатът на Цветан Василев поиска отвод на съдебния състав по делото КТБ

, 5 новини, 13 прегледа

Топ адвокатът Константин Симеонов, който е защитник на Цветан Василев по мега делото за "КТБ", поиска отвод на съдебния състав и се аргументира по време на днешното заседание. Освен отказа забегналия в Белград бивш банкер да бъде изслушан, защитата ан 17-те обвиняеми не е получила отговор на множество искания за представяне на доказателства и възможността да продължи с разпит на главния свидетел на прокуратурата - Бисер Лазов.

В началото на днешното заседание по "делото КТБ" бе прочетена декларация на Цветан Василев, в която за пореден път поиска от съда да му даде възможност да бъде изслушан за първи път от началото на съдебния процес. Бившият банкер настоя да бъдат зачетени правата му, гарантирани от българското законодателство както и до следващото заседание съдът да се произнесе по всички направени от защитата искания, пише frognews.bg. Василев настоява съдът да разреши задаването на писмени въпроси или уточнения към разпита на свидетели от негова страна на всяко следващо заседание.

"В случай, че съдът не постанови тези решения на заседанието си на 2.07. 2020 г., настоящата писмена декларация да се счита за искане на отвод на съдия Виржиния Петрова и съдебните заседатели по чл. 274 и във връзка с чл. 29, ал 2 от НПК”, се казва е декларацията, под която стои името на Цветан Василев.