7 месеца условна присъда заради жестокост към животно© nova.bg

7 месеца условна присъда заради жестокост към животно

, 4 новини, 9 прегледа

7 месеца условна присъда заради жестокост към животно. Това е окончателното наказание за мъж, който преди две години преби почти до смърт домашно куче в София. Доктор Габриела Панкова няма да забрави 4 юли 2017-а година, когато дежурството в клиниката я среща с Бруно. Разказва, че той преобръща представите й докъде може да стигне човешката жестокост, но и волята на кучето да живее.

„Името, което дадох на Бруно, произлиза от “бруталност”, брутално пребито куче. И първите букви ги взех от “бру”, “бруталност”, защото Бруно символизира силата, която едно животно има и доверието, любовта към хората, която не се губи предвид преживяното”, сподели ветеринареният лекар Панкова. Устата на кучето е била завързана, сложено е в чувал, удряно е с металeн прът и камък. Според официалната информация причината за жестокостта на извършителя е, че кучето ухапало негов приятел.

„Няма да забравя първия момент, в който той започна да се храни. Беше гладен, но едвам дъвчеше храната заради раните, които имаше”, каза още Габриела Панкова Кучето прекарало месеци в клиниката. Осиновители му намира германката Розалин Шмих. Тя е от доброволците, които всяка неделя разхождат общо около 1500-те кучета в общинския приют до София