600 души без заплати заради запор на Община Кюстендил
Фото: www.cross.bg

600 души без заплати заради запор на Община Кюстендил

8 новини, 6

Има риск близо 600 души да останат без заплати по празниците заради запора на сметките на Община Кюстендил, предупреди кметът на общината Петър Паунов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Това са хората от местните дейности, повечето от които са на минималната работна заплата, посочи той.

Сметките на градската администрация бяха запорирани заради иск на фирма, изпълнила ремонт в сградата на Общината през 2009 г. след наводнение. Фирмата обаче решава сама да удължи ремонта и сметката скача. Общината не плаща, следва дело и запор.

Това е абсолютен прецедент и, за съжаление, се стигна до крайности, каза Паунов. Държавата вече е сезирана, колегите от Министерския съвет също са уведомени, министърът на правосъдието, Висшият съдебен съвет. Очакваме подкрепа от държавата по най-бързия начин, посочи той. И добави, че ще работи да бъде „предотвратен този удар срещу държавността за в бъдеще“. „Предупреждаваме всички колеги кметове, местната власт, националната власт, законодателна и изпълнителна власт – днес тези камъни са изсипани в градината на Община Кюстендил, утре може да бъде във вашата градина“.

Паунов посочи, че „от тук нататък, с този съдебен абсурден прецедент и тази законодателна възможност, която се твърди, че я има, ако не бъде променен законът по най-бързия начин, всеки, който влезе във вашия дом по някакъв начин, позволено или непозволено, може да извърши каквито и да би...

    Повече за btvnovinite.bg