11-годишно бито от учител в Габрово2Фото© nova.bg

11-годишно бито от учител в Габрово

, 4 новини, 4 прегледа

Болницата в Габрово Снимка: Google maps

Дете на 11 години от габровското основно училище "Св. св. Кирил и Методий" е бито от учител, вследствие на което има наранявания. Инцидентът е станал вчера. Това съобщиха днес от ОД на МВР.

Сигналът в полицията е подаден от 40-годишна жена, майка на момчето. Извършен е преглед в отделението по съдебна медицина в областната болница "Д-р Тота Венкова" и е назначена съдебно-медицинска експертиза на детето. В районното полицейско управление в Габрово е започнало досъдебно производство по член 131, алинея 1 от Наказателния кодекс, който третира нанасяне на телесна повреда от длъжностно лице над малолетно лице.

Регионалното управление на образованието /РУО/ е известено за случая и в момента извършваме проверка, уведомили сме и отдела за закрила на детето, съобщи за БТА началникът Георги Маринов. По думите му директорът Илиана Илиева ще потърси дисциплинарна отговорност на учителя Калчев, който бил възпитател в училището. Маринов съобщи, че днес в училището, наред с проверката на РУО, проверка по случая извършват и служители на районното полицейско управление.