10 загинали и 73 ранени при катастрофа с влак в Турция
Фото: profit.bg

10 загинали и 73 ранени при катастрофа с влак в Турция

17 новини, 9

Пътнически влак, изпълняващ редовна линия между Истанбул и Одрин, излезе от релсите между Чорлу и Муратлъ в европейската част на Турция, предават турските медии.

Влаковата композиция, състояща се от седем вагона, е потеглила от Истанбул в 15 часа вчера. Шест (а по други сведения пет) от вагоните са излезли от релсите в близост до с. Сарълар във вилает Текирдаг (Родосто), намиращо се на около 160 км от Свиленград.

От Истанбул и околните селища към мястото на инцидента са изпратени над сто линейки и пожарни екипа, но поради пресечения терен и продължаващите проливни дъждове достъпът по суша до мястото на трагедията е силно затруднен. По тази причина военни хеликоптери също са ангажирани за извозване на пострадалите.

По първоначални данни на Министерството на здравеопазването на Република Турция, загиналите са 10, а ранените са 73 души. От общинската управа на Чорлу направиха отправиха призив към гражданите от района да дарят кръв за пострадалите.

Валията на Текирдаг Вали Джейлан заяви за журналисти, че най-вероятната причина за инцидента са продължаващите в района проливни дъждове, предава БГНЕС. „Вагоните излязоха от релсите заради обилните валежи“, каза Джейлан.

Според министерството на здравеопазването на Република Турция причина за инцидента е активирано свлачище в резултат на поройни дъждове, посочва Дарик радио.

По информация на генералното консулство на Република Българ...

    Повече за profit.bg